Edited Instruments Splits in Viena, now all samples are broken

All about the SoundFont editor Viena
sammy
Posts: 8
Joined: Thu Oct 01, 2015 7:01 am

Re: Edited Instruments Splits in Viena, now all samples are broken

Post by sammy »

Hello, Kenneth!
The keyboard still disappears, and there is a new inconvenience -
- when I click on a preset it expands the view (as if the plus sign has been clicked), and this makes browsing a soundfont very uncomfortable
and slow. Maybe you could put a switch somewere for this new behavior.
Greatings - Sammy!
Admin
Site Admin
Posts: 571
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:22 am

Re: Edited Instruments Splits in Viena, now all samples are broken

Post by Admin »

Sammy, there IS a switch. Go to Setup and Options!

The thing with the disappearing keyboard is odd. I have not myself seen this for some time. Can you offer a step-by-step?
sammy
Posts: 8
Joined: Thu Oct 01, 2015 7:01 am

Re: Edited Instruments Splits in Viena, now all samples are broken

Post by sammy »

Hi, Kenneth!
Thanks for the fast reply!
The switch only works half-way - it toggles between the preset name and global split beeng in focus.
Still navigating the presets whith the arrow keys (or instruments) expands the view. And you can imagine after awhile - it makes it very difficult -
- the expanded veiws never colaps.
As for the disappearing keyboard - it's hard to say - after working a few minutes it happens. I think it only happens when playng external midi keyboard.
Hope this helps! Best regards - Sammy!
Admin
Site Admin
Posts: 571
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:22 am

Re: Edited Instruments Splits in Viena, now all samples are broken

Post by Admin »

Thanks!
Admin
Site Admin
Posts: 571
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:22 am

Re: Edited Instruments Splits in Viena, now all samples are broken

Post by Admin »

John Reimer
Posts: 59
Joined: Sat Mar 21, 2015 11:29 pm

Re: Edited Instruments Splits in Viena, now all samples are broken

Post by John Reimer »

Kenneth,

Two small bugs I noticed yesterday when working with 0.995G -

1. When adding a split, even after saving the addition, it will not display the new split until I have clicked on the global view of an ALTERNATIVE instrument and then returned to the one I am working on. (I discovered this workaround by accident).

2. It will not allow me to rename an instrument.

John Reimer
Admin
Site Admin
Posts: 571
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:22 am

Re: Edited Instruments Splits in Viena, now all samples are broken

Post by Admin »

John,
Again I am confused (which I probably am most of the time). I cannot reproduce these bugs in 0.995G. Maybe you need to tell me more.
Let's start with the "easy" one, the renaming issue. What actually happens? (Or doesn't happen).
Admin
Site Admin
Posts: 571
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:22 am

Re: Edited Instruments Splits in Viena, now all samples are broken

Post by Admin »

Here is a video showing what happens when I add a split to an instrument:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/173 ... rument.avi
John Reimer
Posts: 59
Joined: Sat Mar 21, 2015 11:29 pm

Re: Edited Instruments Splits in Viena, now all samples are broken

Post by John Reimer »

Kenneth,

Regarding the split, having watched your video, that is exactly what I do, except that the new split does not display (or at least, it didn't yesterday). I haven't tried it today, because I've just got home from having a colonoscopy....... But I got a good report.

I could get the split to display, by using that odd workaround.

On the renaming issue, I select the Instrument name in the tree list at the left, do a right click, and then possible I try to rename it - or perhaps it doesn't get that far, because IIRC the blue highlight immediately slips down onto "Global". Very strange.

John Reimer
Admin
Site Admin
Posts: 571
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:22 am

Re: Edited Instruments Splits in Viena, now all samples are broken

Post by Admin »

Thanks John,
Well, I'm not much wiser. I suggest you abandon "G" and go on to this one:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/173 ... a0995I.rar
Post Reply